enregistrementslive.png

Kif Kif : This Is What

I Read

Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. Kif Kif
bouwt mee aan een solidaire, democratische en interculturele samenleving.

In deze live opname van This Is What I Read praat Abbie met schrijfster en historica Heleen Debeuckelaere over het boek Being (Imposed Upon). Het boek is een collectie van teksten over vrouw én zwart zijn in België. Het bevat essays, poëzie en beschouwingen geschreven door zwarte vrouwen, in het Nederlands en Frans. In veel opzichten een uniek boek. Heleen Debeuckelaere schreef niet enkel een bijdrage, maar nam ook de redactie van de Nederlandstalige teksten voor haar rekening. In de opname gaan ze dieper in op de thema’s in het boek: wat het betekent om een zwarte vrouw te zijn, welke ruimte je inneemt of wil creëren, waarom representatie belangrijk is, maar ook hoe je de juiste woorden vindt om je
pijn te beschrijven.

kifkif.png

Donderdag 25 februari van 18.30 uur tot 19.30 uur

The recording will soon be available on podcast platforms.

Sprekers

Abbie Boutkabout.jpg

Abbie Boutkabout,  podcast producer van This is What I Read

Abbie Boutkabout is scenarist, auteur en podcast producer. In al haar werk exploreert ze thema's als identiteit, migratie en ontworteling. Voor Kif Kif maakt ze de podcast This Is What I Read. Daarin praat ze met gasten over boeken uit het intersectioneel feministisch en dekoloniaal spectrum.

Heleen Debeuckelaere.jpg

Heleen Debeuckelaere, auteur van Being Imposed Upon

Heleen Debeuckelaere is historicus en journalist, en een stem in het debat rond dekolonisatie in Europa. Ze heeft een wekelijkse column in Rekto:Verso en schrijft voor verschillende Belgische en internationale media. Ze stond mede aan de wieg van de burgerorganisatie Black speaks Back.